Buradasın
Tulumba tatlısı hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tulumba tatlısı hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 su bardağı su 13
- 100 gr tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı toz şeker 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
- 2 su bardağı un 1
- 3 adet yumurta 1
- 1 tatlı kaşığı nişasta 1
- 1 tatlı kaşığı sirke 1
Yapılışı:
- Şerbeti hazırlayın: Şeker ve suyu kaynatın, kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın 1. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın 1.
- Hamuru hazırlayın: Tencereye su, tereyağı, toz şeker ve tuzu koyup kaynatın 1. Unu ekleyip sürekli karıştırarak hamur toparlanana kadar pişirin 1. Ocaktan alıp ılık hale gelene kadar bekletin 1.
- Yumurtaları tek tek ekleyip yoğurun 1. Nişasta ve sirkeyi ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin 1.
- Tulumba şekillendirme ve kızartma: Hamuru yıldız uçlu bir sıkma torbasına alın 1. Soğuk sıvı yağa doğrudan hamuru sıkın ve makasla kesin 1. Orta ateşte kızartın ve altın rengi olana kadar çevirerek pişirin 1.
- Şerbetleme ve servis: Kızaran tatlıları sıcak olarak soğuk şerbete atın 1. 5 dakika beklettikten sonra çıkarıp servis tabağına alın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: