Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kargı Tulum Peyniri'nin bazı özellikleri:
- Üretim: Çorum'un Kargı ilçesinde inek, koyun veya keçi sütlerinden üretilir 12. En az 4 ay olgunlaştırıldıktan sonra tüketime sunulur 1.
- Tat ve Aroma: Yöreye özgü otlar ve kekikle beslenen hayvanların sütü kullanıldığı için kendine has bir tat ve aromaya sahiptir 14.
- Görünüş: Yağı alınmadan işlendiği için yüksek yağ oranına sahiptir ve sarımtırak bir görünümü vardır 12.
- Yapı: Yarı sert bir tekstürel yapıya sahiptir 12.
- Üretim Süreci: Çiğ süt, şirden mayası ile mayalanır, bez torbalarda suyu uzaklaştırılır, tuzlanır ve büyük bez torbalarda ön olgunlaştırmaya bırakılır 2. Son olarak, yöreye özgü beyaz koyun derisinden hazırlanan tulumlara doldurulur 2.
- Ayırt Edici Özellik: Pürüzsüz bir yapıya sahip olmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: