Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas'ın en iyi tulum peyniri konusunda kesin bir görüş bulunmamaktadır. Ancak, Sivas'ta en meşhur olan ve önerilen tulum peynirlerinden bazıları şunlardır:
- Velioğlu Şavak Peynircilik Erzincan Tulum Peyniri 1. Geleneksel yöntemlerle üretilen bu peynir, keçi derisinde olgunlaştırılır ve en az 3 ay bekletilir 12.
- YiğitBey Mandıra Sivas Tulum Peyniri 4.
Ayrıca, Türkiye'nin farklı bölgelerinde üretilen ve kendine has özellikler taşıyan birçok tulum peyniri çeşidi bulunmaktadır, örneğin:
- Yaprak Tulum Peyniri 2. Keçi, koyun veya inek sütünden yapılabilir 2.
- Divle Obruğu Tulum Peyniri 23. Karaman bölgesine özgü olup, özel mağaralarda olgunlaştırılır 23.
- Çorum Kargı Tulum Peyniri 3. Keçi sütünden yapılan bu peynir, tereyağı kıvamında ve keskin bir tada sahiptir 3.
Tulum peyniri tercihi kişisel zevklere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: