Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trileçe için en iyi tariflerden biri, Gurme Rehberi sitesinde yer alan tariftir 1. Bu tarifin malzemeleri ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- Keki İçin: 5 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin 1.
- Şerbeti İçin: 2 su bardağı süt, 1 su bardağı krema, 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt (tam yağlı süt de kullanılabilir) 1.
- Karamel Sosu İçin: 1 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 200 ml krema 1.
Yapılışı:
- Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şeker ile birlikte çırpın 1.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın 1.
- Yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan keki biraz soğuduktan sonra kürdan ile delikler açarak sütlü şerbeti her yerine eşit şekilde dökün 1.
- Şerbeti çekmesi için tatlıyı en az 2 saat buzdolabında bekletin 1.
- Şekeri geniş bir tavada kısık ateşte eritin, şeker eridikten sonra tereyağını ekleyin ve karıştırın 1.
- Ardından kremayı yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın 1.
- Ilındıktan sonra trileçenin üzerine gezdirin ve düzleştirin 1.
- Dilimleyerek soğuk servis edin, üzerini Hindistan cevizi veya çikolata sos ile süsleyebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: