Buradasın
Trabzon peynirli pidesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon peynirli pidesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 4,5 su bardağı un 12;
- yarım paket yaş maya 12;
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 1 tatlı kaşığı şeker 12;
- 1,5 su bardağı ılık su 12;
- kaşar peyniri ve dil peyniri gibi eriyen peynirler 12;
- tereyağı 12;
- 1 adet yumurta 12.
Yapılışı:
- Yoğurma kabına ılık su, toz şeker ve mayayı koyup karıştırın 12.
- Tuz ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun 12.
- Hamuru 4 bezeye ayırın, yuvarlak şekiller verin ve mayalanması için 25-30 dakika bekletin 12.
- Merdane veya elle açarak yuvarlak şekiller verin ve yağlı kağıt üzerine alın 12.
- Kenarına fırça ile yumurta akı sürüp içe katlayın ve kenar yapın, üzerine yumurta sarısı sürün 12.
- Ortasına çok kabarmaması için su sürün ve çatal ile delikler açın 12.
- Peyniri konulmadan önce ön pişirme yapın 12.
- Önceden 250 dereceye ısıtılmış fırında, kenarları hafif renk alana kadar pişirin 12.
- Fırından çıkarıp rendelenmiş peyniri boşluğa yayın, 2-3 parça tereyağı koyun ve peynirler eriyinceye kadar tekrar pişirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: