Buradasın
Trabzon peynirli pidesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon peynirli pidesi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 150-200 gram Trabzon tel peyniri 12
- 1 su bardağı un 12
- 1 çay kaşığı yaş maya 12
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 12
- Aldığı kadar su 12
- 1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için) 12
Yapılışı:
- Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın 12.
- Yaş maya, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin 12.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun 12. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin 12.
- Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın 12.
- Kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip, önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika pişirin 12.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyun ve sıcak servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: