Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz'in en güzel pidesi konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü her pidenin kendine özgü bir lezzeti ve bölgesel farklılıkları vardır. Ancak, Karadeniz'in en bilinen ve sevilen pide çeşitlerinden bazıları şunlardır:
- Bafra Pidesi: Uzun, ince ve kapalı bir pide olup, taş fırında pişirilir 12.
- Trabzon Pidesi: Açık formda, tereyağlı, kaşarlı ve sucuklu çeşitleri yaygındır 12.
- Terme Pidesi: Patatesli iç harcıyla bilinir ve mısır unlu hamurla sacda pişirilir 1.
- Sürmene Pidesi: Bol tereyağlı, kaşarlı ve kavurmalı yapılır 12.
- Giresun Pidesi: Otlu ve peynirli olup, yaylalardan toplanan otlarla hazırlanır 1.
En güzel pide tercihi kişisel zevklere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: