Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon pidesinin bazı özellikleri:
- Hamur yapısı: Geniş ve yuvarlak bir şekle sahiptir, genellikle taş fırında pişirilir 12. Hamuru mayalı ve oldukça yumuşaktır 1.
- İç harcı: İç harcı olarak genellikle kıyma, peynir, kaşar, tereyağı ve çeşitli baharatlar kullanılır 125.
- Çıtırlık: Pidenin en önemli özelliklerinden biri, hamurunun inceliği ve çıtır çıtır olmasıdır 12.
- Kültürel önem: Özel günlerde, bayramlarda ve aile yemeklerinde sıkça tüketilir 2. Trabzon'da neredeyse her mahallede en az bir pide fırını bulunur 2.
- Popülerlik: Trabzon pidesi, kökeni Trabzon'a dayansa da günümüzde Türkiye genelinde ve uluslararası düzeyde de popülerdir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: