Trabzon hurmasını en iyi şekilde kurutmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Meyvelerin hazırlanması: Meyvelerin kabukları soyulur ve sap kısmında küçük dal bırakılır. 2. İpe dizme: Meyveler, saplarından geçirilerek birbirleriyle temas etmeyecek şekilde sağlam bir ipe dizilir. 3. Kurutma alanı: Bol güneş alan, rüzgarlı, kuru ve nemin çok olmadığı bir ortama asılır. 4. Yağmurdan koruma: Kuruma sürecinde yağmurdan korunmalıdır. 5. Süre: Hava durumuna göre ortalama 20-40 gün arasında kurur. 6. Son işlemler: Kuruyan hurmalar yıkanır, kurulanır ve serin, rutubet almayan bir alanda saklanır. Fırında kurutma yöntemi de kullanılabilir; hurmalar dilimlenir, fırın tepsilerine aralıklı olarak dizilir ve en düşük sıcaklıkta fanlı programda 10-12 saat kurutulur.