Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon hurmasını en iyi şekilde kurutmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Meyvelerin hazırlanması: Meyvelerin kabukları soyulur ve sap kısmında küçük dal bırakılır 12.
- İpe dizme: Meyveler, saplarından geçirilerek birbirleriyle temas etmeyecek şekilde sağlam bir ipe dizilir 14.
- Kurutma alanı: Bol güneş alan, rüzgarlı, kuru ve nemin çok olmadığı bir ortama asılır 24.
- Yağmurdan koruma: Kuruma sürecinde yağmurdan korunmalıdır 14.
- Süre: Hava durumuna göre ortalama 20-40 gün arasında kurur 2.
- Son işlemler: Kuruyan hurmalar yıkanır, kurulanır ve serin, rutubet almayan bir alanda saklanır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: