Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat'ta kahvaltıda aşağıdaki lezzetler tercih edilebilir:
- Tokat Pağacı: İçine ceviz eklenen sert kıvamlı hamur işi, genellikle tereyağı ve bal ile servis edilir 24.
- Tokat Çemeni: Kahvaltı sofralarını süsleyen, sürülebilir kıvamlı çemen 14.
- Yaş Tarhana Çorbası: Kış aylarında iç ısıtan, yaş tarhana ile yapılan çorba 1.
- Mercimekli Hamur Çorbası: Yeşil mercimek ve unla hazırlanan, sarımsaklı yoğurt ve kızgın tereyağı ile servis edilen çorba 4.
- Niksar Çöreği: Niksar ilçesinde meşhur olan, nohut mayası ile hazırlanan cevizli çörek 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: