Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat, zengin kahvaltı kültürüyle ünlüdür. Meşhur Tokat kahvaltılarından bazıları:
- Tokat Pağacı: Mayalı hamurdan yapılan ve içine Tokat cevizi eklenen bir lezzet 2.
- Tokat Çöreği: Cevizli, haşhaşlı veya sade olarak tüketilen, yemek kültürüne özgü bir çörek 23.
- Tokat Yağlısı: Bol tereyağlı, yumuşak bir hamur işi, kahvaltıların vazgeçilmezi 25.
- Zile Pekmezi: Yeşil üzüm şırası ve yumurta akından yapılan, kahvaltılarda sıklıkla tüketilen bir pekmez 25.
- Bat: İnce bulgur, yeşil mercimek, domates salçası ve cevizle hazırlanan, genellikle asma yaprağıyla servis edilen soğuk bir yemek 25.
Bu lezzetleri deneyebileceğiniz bazı mekanlar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: