Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tokat'ta kebap dışında denenebilecek bazı yöresel yemekler şunlardır:
- Etli Yaprak Sarma: Taze asma yapraklarına sarılan et ve pirinç harcıyla hazırlanan lezzetli bir sarma 23.
- Bakla Dolması: İç bakla ve bulgurla hazırlanan, kemikli etlerin tencere dibine dizilmesiyle pişirilen bir dolma 34.
- Tokat Pağacı: Ceviz eklenen sert kıvamlı hamurdan yapılan ve genellikle tereyağı veya balla tüketilen bir ekmek 13.
- Bat: Islatılmış bulgur, Tokat baklası ve salça ile harmanlanarak yapılan, sarma yaprağına sarılarak servis edilen bir yemek 24.
- Tokat Çemeni: Çeşitli baharatlar, sarımsak, tuz ve suyun harmanlanmasıyla hazırlanan, kahvaltılarda tüketilen bir çemen 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: