Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tereyağı kalıbı yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Kaymağı Hazırlama: Çiğ sütü kaynattıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve üzerinde oluşan kaymağı toplayın 12.
- Çırpma İşlemi: Topladığınız kaymağı mikser veya mutfak robotuyla yüksek devirde çırpın 13. Çırpma işlemi sırasında kaymak, yağ ve ayran olarak ayrılacaktır 3.
- Süzme ve Yıkama: Ayrılan yağı süzgeçle alın ve soğuk suyla birkaç kez yıkayarak içindeki ayran kalıntılarını temizleyin 34.
- Şekillendirme: Yağa şekil verin, ister top şeklinde ister kalıpla 3.
- Saklama: Tereyağını cam kavanozda veya streç filmle sarılı şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: