Mardin usulü kebap pişirmek için gerekli malzemeler: 500 g dana kaburga eti; 500 g kuzunun boşluk kısmındaki et; 100 g kuyruk yağı; 1 adet yeşilbiber; 5 g tuz. Hazırlanışı: 1. Dana eti, kuzu eti ve kuyruk yağı kuşbaşı doğranır, üzerine tuz eklendikten sonra biber de ilave edilip tüm bileşenler zırhtan çekilir. 2. Hazırlanan karışım, oval ince şişlere her biri 50 g olacak şekilde takılır. 3. Şişler ince olduğu için üzerine takılan etler de ince bir şekilde hazırlanır. 4. Şişe takılan etler, pişirilmeden önce en az 15-20 dakika dinlendirilir. 5. Hazırlanan şişler, alevsiz, durgun, korlu, kimyasal katkı maddesi içermeyen odun ateşinde iki tarafı da eşit pişecek şekilde 6-8 dakika pişirilir. 6. Pişirilen kebapların şişleri çıkarılır ve porsiyonda 4 şiş olacak şekilde tabağa koyulur. 7. Mardin kebabı, sıcak olarak servis edilir.