Buradasın
Mardin usulü kebap nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mardin usulü kebap pişirmek için gerekli malzemeler:
- 500 g dana kaburga eti 1;
- 500 g kuzunun boşluk kısmındaki et 1;
- 100 g kuyruk yağı 1;
- 1 adet yeşilbiber 1;
- 5 g tuz 1.
Hazırlanışı:
- Dana eti, kuzu eti ve kuyruk yağı kuşbaşı doğranır, üzerine tuz eklendikten sonra biber de ilave edilip tüm bileşenler zırhtan çekilir 1.
- Hazırlanan karışım, oval ince şişlere her biri 50 g olacak şekilde takılır 1.
- Şişler ince olduğu için üzerine takılan etler de ince bir şekilde hazırlanır 1.
- Şişe takılan etler, pişirilmeden önce en az 15-20 dakika dinlendirilir 1.
- Hazırlanan şişler, alevsiz, durgun, korlu, kimyasal katkı maddesi içermeyen odun ateşinde iki tarafı da eşit pişecek şekilde 6-8 dakika pişirilir 1.
- Pişirilen kebapların şişleri çıkarılır ve porsiyonda 4 şiş olacak şekilde tabağa koyulur 1.
- Mardin kebabı, sıcak olarak servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: