Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tas kebabı yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması:
- 800 gram kuşbaşı dana eti 3;
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 3;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 1 adet orta boy kuru soğan 3;
- 3 diş sarımsak 3;
- 1 yemek kaşığı un 3;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 2 adet orta boy patates 3;
- 1 adet orta boy havuç 3;
- 3 su bardağı sıcak su 3;
- 4 adet tane karabiber 3.
- Pişirme:
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını tencerede kızdırın 3.
- Üzerine 800 gram dana kuşbaşı etini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun 3.
- Yemeklik doğranmış 1 adet soğanı ve 3 diş doğranmış sarımsağı da ekledikten sonra etlerle beraber kavurmaya devam edin 3.
- Bu aşamada ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkana kadar yaklaşık 2-3 dakika etlerle birlikte kavurun 3.
- 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyin ve karıştırın 3.
- Ardından 1 tatlı kaşığı tuz, 1 adet küp doğranmış patates, 1 adet küp doğranmış havuç ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyip 3 su bardağı su ilave edin 3.
- Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin 3.
- Servis:
- Kıvamlı bir sos halini alan suyu ve sebzelerle birlikte pişen eti, sıcak olarak bekletmeden servis edin 3.
Tas kebabı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: