Tas kebabı en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 600 gr kuşbaşı et, 1 büyük boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı salça, 1 su bardağı domates rendesi, 2-2,5 su bardağı su, tuz ve karabiber 12.
- Yapılışı: a. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp kızdırın 12. b. Kuşbaşı etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun 12. c. Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun 12. d. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun 12. e. Domates rendesini ekleyerek kavurmaya devam edin 12. f. Suyunu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin 12. Pişerken ara ara suyunu kontrol edin, gerekirse sıcak su ekleyin 12. g. İsteğe göre patates püresi veya kızarmış patateslerle servis yapın 12.
Bu tarif, tas kebabının temel yapımını kapsamaktadır. Baharat ve sebze çeşitlerini damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: