Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır tempura yapmak için gerekli malzemeler:
- 200 gram konserve mısır (suyu süzdürülmüş) 13;
- yarım su bardağı maden suyu 13;
- 2 yemek kaşığı un 13;
- 2,5 yemek kaşığı mısır unu 13;
- 1 çay kaşığı kabartma tozu 13;
- 1 çay kaşığı tuz 13.
Sosu için:
- yarım çay bardağı soğuk su 13;
- 4 yemek kaşığı mayonez 13;
- 4-5 yaprak taze fesleğen 13;
- 1 adet lime kabuğu rendesi 13;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 13;
- 1 diş ezilmiş sarımsak 13;
- bir tutam tuz 13.
Yapılışı:
- Bir kasede mısır, maden suyu, un, mısır unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın 13.
- Karışım yoğun ve akışkan kıvamlı olmalı, gerekirse un veya su ilavesiyle dengeleyin 1.
- Kızgın yağda altın sarısı olana dek kızartın 13.
- Sos malzemelerini bir kasede karıştırıp blenderdan geçirin 13.
- Kızarmış mısırların üzerine sosu gezdirip sıcak olarak servis edin 13.
Alternatif olarak, haşlanmış mısır tanelerini kullanabilir veya 400 gram haşlanmış ve suyu süzülmüş mısır kullanabilirsiniz 4.
Ayrıca, Arda'nın Mutfağı'nda yayınlanan mısır tempura tarifine YouTube üzerinden ulaşılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: