Buradasın
Mısır tempura nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mısır tempura yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı mısır unu 13;
- 1 su bardağı soğuk su 1;
- 1 yumurta 1;
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- Konserve veya taze, iri taneli mısır 1.
Yapılışı:
- Bir kasede mısır ununu, kabartma tozunu ve tuzu karıştırın 1.
- Başka bir kasede yumurtayı çırpın ve üzerine suyu ekleyerek karıştırın 1.
- Yumurtalı karışımı kuru malzemelerin üzerine dökün ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın 1. Hamurun kıvamı yoğun akışkan olmalıdır 1.
- Mısırları iyice yıkayıp süzdükten sonra hamurun içine ekleyin ve her bir mısır tanelerini hamurun içinde bulundurun 1.
- Geniş bir tavaya yağ koyun ve ısıtın 1.
- Yağ ısınınca, mısır tanelerini tek tek hamurdan alarak kızgın yağa atın 1. Mısır taneleri altın rengini alana kadar kızartın 1.
- Daha sonra bir kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün 1.
- Sıcak olarak servis yapın 1. İsteğe göre yanında soslar veya garnitürlerle servis edebilirsiniz 1.
Ayrıca, sodasız mısır tempura tarifi de mevcuttur 5. Bu tarifte malzemeler ve yapılış aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 3 su bardağı mısır 5;
- 2 adet yumurta 5;
- 1,2 yemek kaşığı un 5;
- Birkaç dal yeşil soğan (tercihe göre) 5;
- 1 çay kaşığından az kabartma tozu 5.
Yapılışı:
- İlk olarak mısırı derin bir kabın içerisine alın 5.
- Daha sonra yumurtayı ekleyin ve biraz karıştırın 5.
- Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyin ve karıştırma işlemine devam edin 5.
- En son tercih ederseniz ince ince doğradığınız yeşil soğanı ekleyin 5.
- Tavayı ocağa koyun ve üzerini hafif yağlayın 5.
- Hazırladığınız mısır tempuraları bir kaşık büyüklüğünde tavaya koyun 5.
- Kenarlarını hızlıca düzeltin ve önlü arkalı pişirin 5.
- Afiyet olsun 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: