Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tempura unu yerine kullanılabilecek alternatifler şunlardır:
- Düz un (all-purpose flour): Pre-paketlenmiş tempura unu genellikle buğday unu içerir, bu nedenle düz un da iyi bir seçenek olabilir 1. Ancak, soğuk su kullanılması ve hamurun fazla karıştırılmaması önemlidir 3.
- Patates nişastası: 2 kısım un ve 1 kısım patates nişastası karışımı kullanarak da çıtır tempura elde edebilirsiniz 1.
- Pirinç unu: Glutensiz olması ve tempuranın daha çıtır olmasını sağlaması nedeniyle tercih edilebilir 13.
- Takoyaki unu: Tempura'ya benzer bir yapıya sahiptir, ancak daha tatlı olabilir 1.
Ayrıca, bira veya mayonnaise gibi farklı sıvılar kullanarak da tempura hamuru hazırlayabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: