Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Beşamel sos (Béchamel sauce) 14. Yaygın olarak "beyaz sos" olarak bilinir ve Mornay veya peynir sosunun yapıldığı bazdır 1.
- Velüte sos (Sauce velouté) 14. Bir roux ve stoktan (genellikle tavuk veya balık suyu) yapılmış hafif renkli, pürüzsüz bir sostur 1.
- Espanyol sos (Espagnole sauce) 14. İspanya temelli, zengin lezzete sahip kahverengi bir sostur 1.
- Domates sos (Tomato sauce) 14. Makarna yemeklerinde yaygın olarak kullanılır ve sıvı koyulaşana kadar domatesleri azaltarak yapılır 1.
- Hollandez sos (Hollandaise sauce) 14. Çırpma sırasında yavaşça eritilmiş tereyağını yumurta sarısına eklenerek yapılan zengin bir sostur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: