Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sağlıklı soslar arasında şunlar sayılabilir:
- Sirke 4. Neredeyse kalorisizdir (yemek kaşığı başına 0 kaloriden 10 kaloriye kadar) ve sodyum içermez 4.
- Acı sos 4. Baharatlı lezzetini kırmızı acı biberlerden alır 4. Çalışmalar, baharatlı yiyeceklerin doyurucu olabileceğini ve iştahı bastırmaya, metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir 4.
- Pesto 4. Taze fesleğen yaprakları, zeytinyağı, parmesan peyniri ve çam fıstığı ile yapılan bir sostur 4. İyi bir çinko kaynağıdır ve bağışıklığa, yara iyileşmesine, gelişimsel büyümeye fayda sağlar 4.
- Tahin 4. Öğütülmüş susam tohumlarından yapılan bir sostur 4. Özellikle bitki bazlı protein açısından zengindir 4.
- Hardal 34. Düşük kalorili (bir çay kaşığında sadece 5 kalori), düşük karbonhidratlı ve yağsız bir çeşnidir 34.
Sosların sağlık açısından etkileri, içerdikleri malzemelere ve tüketim miktarına bağlı olarak değişebilir. Herhangi bir sağlık sorunu veya diyet kısıtlaması varsa, sos seçimi yapmadan önce bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: