Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İtalyan mutfağının yedi temel sosu olarak genellikle şu soslar kabul edilir:
- Napoletana Sos 1. Makarnalar ve köfteler ile servis edilir, Napoli tarzı pizzalarda temel sos olarak kullanılır 1.
- Arrabbiata Sos 13. Acı biber, sarımsak, domates ve zeytinyağı içerir, genellikle spagetti gibi makarnalarda tercih edilir 3.
- Pesto 14. Ceviz, tuz, sarımsak, parmesan peyniri, taze fesleğen ve zeytinyağı içerir, özellikle makarna ve salatalarda kullanılır 34.
- Marinara 3. Domates, sarımsak, soğan ve otlar içerir, pizza, makarna ve deniz ürünleri gibi birçok yemekte kullanılır 3.
- Alfredo 3. Tereyağı, krema ve parmesan peyniri içerir, genellikle makarna ile servis edilir 3.
- Ragu alla Bolognese 23. Kıyma, soğan, havuç, kereviz, domates ve şarap içerir, genellikle spagetti ile servis edilir 3.
- Salsa Verde 5. Zeytinyağı, sirke, hamsi, maydanoz, kapari ve salatalık içerir, sebze, peynir, balık ile birleştirilir 5.
Bu soslar, İtalyan mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: