Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Zerdeçalın bozulduğunu anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir:
- Koku: Ekşi, rutubetli, bayat veya alışılmadık bir koku yayar 3.
- Renk: Parlak sarı-turuncudan mat, kahverengi veya griye döner 3.
- Doku: Topaklanma, yapışkanlık, böceklenme veya küf (beyaz/yeşil lekeler) görülür 3.
- Tat: Acılık, ekşilik, metalik veya alışılmadık bir tat 3.
- Görünüm: Yüzeyde pamukçuk, küf, böcek veya larva varsa kullanılmamalıdır 3.
Ayrıca, taze zerdeçalin parlak turuncu renk tonu soluklaşabilir veya soluk sarıya dönebilir 2.
Bozulmuş zerdeçal tüketmek, gıda zehirlenmesine yol açabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: