Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze peynirle yapılabilecek bazı kurabiye tarifleri şunlardır:
- Peynirli Kurabiye: Bu tarifte 60 gram oda sıcaklığında tereyağı, 2,5 su bardağı un, 5 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kase lor peyniri kullanılır 1. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak şekil verilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir 1.
- Peynirli Taze Baharatlı Bisküvi Kurabiye: Bu tarifte 100 gram tereyağı, 1 su bardağı un, 1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş) ve 3 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş) kullanılır 2. Tüm malzemeler mutfak robotunda karıştırılıp dondurma kaşığı ile parçalar koparılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir ve 180 derece fırında 15 dakika pişirilir 2.
- Şekersiz Taze Lor Peynirli Kurabiye: Bu tarifte 250 gram taze lor peyniri, 1 adet yumurta, 65 gram tereyağ, 60 gram bal, 50 gram ceviz (irice doğranmış) ve 20 gram kuru üzüm kullanılır 5. Hamur hafif yapışkan bir kıvamda olup, top şekli verildikten sonra rendelenmiş cevize batırılarak fırın tepsisine yerleştirilir ve 170 derece fırında tepeleri kızarana kadar pişirilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: