Buradasın
Taze mantarla kuzu göbeği nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze mantar ve kuzu göbeği ile pişirilebilecek iki farklı tarif:
- Göbelek (Kuzugöbeği) Yemeği 1:
- Malzemeler: 1 kg mantar, 100 g kavurma, 1 su bardağı ayran, 2 adet kuru soğan, 1-2 çorba kaşığı salça, 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ, kırmızıbiber, tuz 1.
- Hazırlanışı: Mantarlar yıkanıp doğranır ve ayran ile 1 saat bekletilir 1. Ayrı bir kapta soğan yağla kavrulur, kavurma, salça, tuz ve kırmızıbiber eklenir 1. Ayranda bekletilen mantarlar süzgeçten geçirilir ve iyice yıkandıktan sonra kavrulmuş malzemelerle karıştırılır 1. Üzerine su ilave edilip pişmeye bırakılır 1. İyice piştikten sonra iki yumurta ile bir bardak süt katılır ve bir müddet daha pişirilerek ateşten indirilir 1.
- Kuzu Göbeği Mantarı Kavurması 2:
- Malzemeler: 250 gr kuzu göbeği mantarı, 1 kuru soğan, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 3 yumurta, tuz, karabiber, kimyon 2.
- Hazırlanışı: Kuzu göbeklerinin başı kesilip ayıklanır ve sirkeli suda bekletilerek güzelce yıkanır 2. Küçük küçük doğranan soğan sıvı yağ koyulan tavada sararana kadar kavrulur 2. Soğan kavrulunca birkaç parçaya böldüğümüz kuzu göbekleri tavaya eklenir 2. Altını kısıp sulanmasını sağlayıp, tavanın kapağı kapatılır 2. 10 dk bu şekilde beklettikten sonra kapağı açılıp suyunu çektirilir 2. Tuz ve baharatları eklenip, bir kasede çırptığımız yumurtalar eklenir ve bir iki dakika pişirilerek sıcak servis yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: