Buradasın
Taze mantarla kuzu göbeği nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze mantarla kuzu göbeği pişirmek için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 250 gr kuzu göbeği mantarı 1;
- 1 kuru soğan 1;
- yarım çay bardağı sıvı yağ 1;
- 3 yumurta 1;
- tuz, karabiber, kimyon 1.
Hazırlanışı:
- Kuzu göbekleri ayıklanır ve sirkeli suda bekletilerek güzelce yıkanır 1.
- Küçük küçük doğranan soğan, sıvı yağ koyulan tavada sararana kadar kavrulur 1.
- Birkaç parçaya bölünen kuzu göbekleri tavaya eklenir 1.
- Alt kısmı kısılıp sulanması sağlanır ve tavanın kapağı kapatılır 1.
- 10 dakika bu şekilde bekletildikten sonra kapak açılır ve suyun çekilmesi beklenir 1.
- Tuz ve baharatlar eklenir, bir kasede çırpılan yumurtalar eklenir ve bir iki dakika pişirilir 1.
- Sıcak servis yapılır 1.
Kuzu göbeği mantarını güvenilir yerlerden temin etmek ve pişirmeden yememek gerekir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: