Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk tantuni yapımı için gerekli malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 1 adet domates 1;
- 1 adet yeşil biber 1;
- 1/2 demet maydanoz 1;
- 2 yemek kaşığı limon suyu 1;
- Lavaş ekmeği veya dürüm ekmeği 1.
Yapılışı:
- Tavuk göğüslerini küçük küpler halinde doğrayın 13.
- Tavayı orta ateşte ısıtın, sıvı yağ ve tereyağını ekleyin 1. Tavukları ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun 1.
- Tuzu ve baharatları ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin 1.
- Kuru soğanı piyazlık doğrayın, üzerine limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın 1. Domates ve yeşil biberi küçük küpler halinde doğrayın 1. Maydanozu ince kıyın 1.
- Lavaş ekmeğini tavada ısıtın 1. Üzerine tavuk harcını koyun, doğranmış domates, biber, soğan ve maydanoz ekleyin 1.
- Lavaşı rulo şeklinde sararak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: