Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk suyunun kıvamını ayarlamak için pişirme süresini değiştirmek mümkündür 3. Ne kadar uzun pişirilirse, sos o kadar yoğun kıvamlı olur 3.
Tavuk suyunun kıvamını ayarlarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Soğuk su kullanımı: Tavuk suyu hazırlarken mutlaka soğuk su kullanılmalıdır 14. Tavuk etinin üzerine sıcak veya kaynamış su eklenmemelidir 14.
- Sebze miktarı: Çok fazla sebze eklenmemelidir, aksi takdirde tavuk suyu yerine sebze suyu elde edilebilir 3.
- Yağ oranı: Tavuk suyunun yağlı olmasını isteniyorsa, tavuk eti derisiyle birlikte pişirilmelidir 14. Tamamen yağsız bir tavuk suyu için pişirme öncesinde deriler ayrılmalıdır 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: