Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk suyunun kıvamını ayarlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tavuk ve Malzemeleri Ekleyin: 10 bardak su, 1,5 kg tüm tavuk, 1 çorba kaşığı sirke veya yarım limon kabuğu, 1 kuru soğan, 1 çay kaşığı şeker, 2 diş ezilmiş sarımsak ve 10 adet tane beyaz karabiberi büyük bir tencereye koyun 1.
- Kaynatın: Tencereyi harlı ateşte kaynatın ve tavuk suyunun üzerinde biriken köpükleri metal kaşık yardımıyla alın 1.
- Kısık Ateşte Pişirin: Tencerenin kapağını hafifçe aralayarak kısık ateşte iki saat pişirin 1.
- Süzün ve Kullanın: Tavuk suyunu süzüp bir kâseye alın ve hemen tüketmeyecekseniz kâsenin üzerini kapatıp buzdolabında bekletin 1. Kullanacağınız zaman suyun üzerinde biriken donmuş yağı atın 1.
Kıvamı koyulaşırsa, biraz sıcak su veya ekstra tavuk suyu ekleyerek açabilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: