Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk suyu çorbasının püf noktaları:
- Kaliteli malzemeler: Taze tavuk ve doğru ölçülerde malzemeler kullanmak önemlidir 1.
- Pişirme süresi: Tarifte belirtilen 50 dakikalık pişirme süresine uyulmalıdır 12.
- Tavukların haşlanması: Tavuklar, iri iri doğranıp soğan ve tuz ile birlikte tencereye konulmalı, orta ateşte kaynamaya bırakılmalıdır 12.
- Unun kavrulma derecesi: Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağı eritilip, un kokusu çıkıp renk alana kadar kavrulmalıdır 12.
- Tavuk suyunun eklenmesi: Tavuk suyu, yavaş yavaş ve karıştırarak eklenmelidir 12.
- Baharatlar: Tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal, kimyon ve kuru nane gibi baharatlar çorbanın lezzetini artırabilir 2.
- Terbiye: Terbiye yapılırken, çorbanın suyundan bir kepçe alınarak terbiyeye eklenmeli ve yavaş yavaş eklenmelidir, aksi takdirde çorba kesilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: