Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk haşlamanın püf noktaları şunlardır:
- Tavuk seçimi: Köy tavuğu, market tavuklarına göre daha uzun sürede pişer 12.
- Yıkama: Tavuk, iç ve dış kısmı bol suyla yıkanarak toz ve kirlerden arındırılmalıdır 12.
- Tencere seçimi: Bütün tavuk haşlanacaksa, tavuğun rahatça sığabileceği bir tencere seçilmelidir 12.
- Su miktarı: Tavuğun üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenmelidir 12.
- Baharat ve ek malzemeler: Lezzet için soğan, sarımsak, havuç, defne yaprağı gibi malzemeler ve baharatlar eklenebilir 14.
- Pişirme ateşi: Başlangıçta orta ateş, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateş kullanılmalıdır 5.
- Pişirme süresi: Bütün tavuk ortalama 40-50 dakikada pişer, köy tavukları için bu süre 1 saati bulabilir 12. Tavuk göğsü ise ortalama 20-30 dakikada pişer 12.
- Kontrol: Tavuğun pişip pişmediğini kontrol etmek için bir bıçak yardımıyla en kalın yerinden kesilerek içine bakılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: