Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk suyunun bozulmaması için şu adımlar izlenmelidir:
- Oda sıcaklığında bekletme: Tavuk suyu, oda sıcaklığında en fazla 2 saat tutulmalıdır 13.
- Hızlı soğutma: Tavuk suyu, piştikten sonra hızla soğutulup buzdolabına konulmalıdır 4.
- Hava almayan kaplar: Tavuk suyu, kapaklı ve hava almayacak şekilde saklanmalıdır 124.
- Buzluk kullanımı: Tavuk suyu, buzlukta -18°C ve altındaki sıcaklıklarda 3 aya kadar muhafaza edilebilir 4.
- Isı değişikliklerinden kaçınma: Tavuk suyu, buzdolabından çıkarıldıktan sonra tekrar dolaba konulmamalıdır 1.
- Tarih etiketi: Saklama kaplarına bozulma takibi için tarih etiketi yapıştırılmalıdır 1.
Tavuk suyundan kötü bir koku geliyorsa, renginde ve tadında önemli değişiklikler varsa, bozulmuş olabileceği için kullanılmamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: