En güzel şehriyeli tavuk çorbası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 200 gr tavuk göğsü; 1 tatlı kaşığı tuz (haşlarken kullanılacak); 1 su bardağı tavuk suyu; 3 su bardağı sıcak su; yarım çay bardağı tel şehriye; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı nane; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Tavuk etini uygun bir tencereye alarak üzerine tuz ekleyin. 2. Üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra haşlanmaya bırakın. 3. Haşlanırken ara ara üzerinde oluşan köpükleri temizleyin. 4. Tavuğunuz haşlandıktan sonra suyun içerisinden alın ve tavuk suyunu bir süzgeçten geçirerek bir kenara alın. 5. Tavuk göğsünüz soğuduktan sonra didikleyin. 6. Çorba tenceresine tavuk suyunu, sıcak suyu ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip kaynatın. 7. Kaynadıktan sonra içerisine tel şehriyeleri ilave edin ve karıştırın. 8. Terbiyesi için limon suyu, un ve suyu çırparak çorbaya ilave edin. 9. Kısık ateşte, ara ara karıştırarak şehriyeler pişene kadar pişirin. 10. Şehriyeler pişmeye yakın tuz, nane, pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın. Tel şehriye yerine arpa veya yıldız şehriye de kullanılabilir.