Buradasın
En güzel şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel şehriyeli tavuk çorbası için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 200 gr tavuk göğsü 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz (haşlarken kullanılacak) 2;
- 1 su bardağı tavuk suyu 2;
- 3 su bardağı sıcak su 2;
- yarım çay bardağı tel şehriye 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı nane 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2.
Yapılışı:
- Tavuk etini uygun bir tencereye alarak üzerine tuz ekleyin 2.
- Üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra haşlanmaya bırakın 2.
- Haşlanırken ara ara üzerinde oluşan köpükleri temizleyin 2.
- Tavuğunuz haşlandıktan sonra suyun içerisinden alın ve tavuk suyunu bir süzgeçten geçirerek bir kenara alın 2.
- Tavuk göğsünüz soğuduktan sonra didikleyin 2.
- Çorba tenceresine tavuk suyunu, sıcak suyu ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip kaynatın 2.
- Kaynadıktan sonra içerisine tel şehriyeleri ilave edin ve karıştırın 2.
- Terbiyesi için limon suyu, un ve suyu çırparak çorbaya ilave edin 2.
- Kısık ateşte, ara ara karıştırarak şehriyeler pişene kadar pişirin 2.
- Şehriyeler pişmeye yakın tuz, nane, pul biber ve karabiber serperek 5 dakika kaynatın ve ocaktan alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: