Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk suyuna çorba yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet büyük tavuk budu veya tavuk göğsü 1;
- 1 çorba kaşığı un 1;
- 1 çorba kaşığı tereyağı 1;
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1;
- 3 avuç tel şehriye 1;
- Tuz, pul biber 1;
- 2-3 dal maydanoz 1.
Yapılışı:
- Tavuğu haşlayın: Tavuk budunu veya göğsünü bol suyla yıkayıp bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın 1. Haşlanan tavuğu süzerek suyunu ayrı bir kaba alın ve etleri didikleyin 1.
- Un kavurma: Çorbayı yapacağınız tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin, üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Tavuk suyunu ekleyin: Kavrulan una ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın 1. Eğer su miktarı az gelirse 1 su bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz 1.
- Şehriye ve terbiye: Su kaynadıktan sonra içerisine tel şehriyeleri ekleyin 1. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırarak terbiyeyi hazırlayın 1. Çorbanın kesilmemesi için terbiyeyi azar azar çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırın 1.
- Baharatlandırma ve servis: Çorba kıvam aldıktan sonra pul biber, tuz ve doğranmış maydanozu ekleyin 1. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın ve sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: