Buradasın
Tavuk sarmanın yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk sarmanın yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Yoğurt veya kefir ile marine etmek 5. Yoğurt veya kefir, tavuk etiyle bütünleştiğinde yumuşamasını sağlar 5.
- Süt içinde bekletmek 5. Süt, içindeki laktik asit sayesinde proteini parçalayarak tavuğun yumuşamasına yardımcı olur 5.
- Pişirirken su eklemek 2. Tavuk göğsü çabuk kuruduğu için, yumuşaması için pişirme sırasında bir çay bardağı su eklenebilir 2.
- İç harcı yarıya kadar doldurmak 4. İç harcı tencerenin üst kısmına kadar doldurmak, sarmaların dağılmasına ve pişerken kötü bir görüntü oluşmasına neden olabilir 4.
Ayrıca, tavukları incecik filetolara ayırıp yağ ve baharatlarla harmanladıktan sonra sıkıca rulo yapmak, tavuk sarmanın daha yumuşak olmasını sağlayabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: