Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartılmış tavuğun sert olmasının birkaç nedeni vardır:
- Pişirme Süresi ve Sıcaklığı: Tavuğun fazla pişirilmesi, etin kurumasına ve sertleşmesine yol açar 12. Tavuk etinin iç sıcaklığının 75°C'ye ulaşması yeterlidir 1.
- Etin Kalitesi: Endüstriyel olarak yetiştirilen tavuklar, organik veya serbest gezen tavuklara göre daha sert bir dokuya sahip olabilir 1.
- Pişirme Yöntemi: Kızartma gibi yöntemler, tavuğun dış kısmının dışarıdan sertleşmesine neden olabilir 1.
- Tavanın Isıtılmaması: Tavuğu henüz ısıtılmamış bir tavaya koymak, etin suyunu kaybetmesine ve sert kalmasına yol açar 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: