Buradasın
Fırında bütün tavuk en güzel nasıl soslanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında bütün tavuğu en güzel şekilde soslamak için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk 12
- 2-3 adet orta boy patates 1
- 2 adet orta boy soğan 1
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 12
- 1 tatlı kaşığı yoğurt 12
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 12
- Taze çekilmiş karabiber 1
- Tuz 12
- 2-3 adet defne yaprağı 1
- 3 diş sarımsak 1
Hazırlanışı:
- Soğanları 8'er parçaya bölüp fırın kabının dibine yayın, sarımsakları da bütün ve kabuklu olarak soğanların içine atın 1.
- Patatesleri soyup bütün halde soğanların üzerine yerleştirin, defne yapraklarını da tencereye koyun 1.
- Salça, yoğurt, tereyağı, zeytinyağı, karabiber ve tuzu bir kasede ezerek karıştırın 1.
- Hazırladığınız bu sosla tavuğu güzelce ovun 1.
- Sosladığınız tavuğu da tencereye yerleştirip kapağını kapatın 1.
- 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 1-1,5 saat kadar pişirin (çatal ya da bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin, gerekiyorsa süreyi uzatın) 1.
- Kapağını açıp dibinde biriken sudan üzerine gezdirin ve tekrar fırına verip kapağı açık şekilde 15 dk. daha pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: