Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk göğsünün piştiğini anlamanın birkaç yolu vardır:
- Termometre Kullanımı: Gıda termometresinin ucunu tavuk göğsüne batırarak iç sıcaklığın en az 72°C olduğunu kontrol etmek 12.
- Görsel ve Dokunsal Kontrol: Tavuğun pişip pişmediğini gözle ve dokunuşla kontrol etmek mümkündür 2. Pişmiş tavuk, sert bir dokuya sahip olmalı ve dokunulduğunda geri dönmelidir 25.
- Meyve Suyu Kontrolü: Tavuğun piştiği tavada biriken suyun berrak veya beyazımsı olması, tavuğun piştiğini gösterir 25. Eğer su pembe tonlarındaysa, tavuk daha fazla pişmelidir.
- Keserek Kontrol: Tavuğun en kalın yerinden küçük bir kesik atarak etin rengine bakmak; pişmiş tavukta et beyaz veya çok açık pembe olmalıdır 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: