Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuk göğsünün sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Pişirme süresi ve sıcaklığı: Tavuk göğsü, aşırı uzun süre veya çok yüksek sıcaklıkta pişirildiğinde kuruyabilir ve sertleşebilir 14.
- Yetersiz marinasyon veya nemin yokluğu: Tavuk göğsünün yeterince marinasyon süresine tabi tutulmaması veya marinadın içine nüfuz etmemesi, daha kuru ve sert bir sonuç elde edilmesine neden olabilir 14.
- Dondurulmuş tavuk: Dondurulmuş tavuk kullanılması ve çözüldükten sonra dikkatlice pişirilmemesi, tavuk göğsünün sertleşmesine yol açabilir 4.
- Kemiksiz ve derisiz tavuk: Kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü, daha az yağ içerdiği için daha kuru olabilir 14.
- Aşırı ince dilimleme veya doğrama: Tavuk göğsünü çok ince dilimlemek veya doğramak, hızlı bir şekilde kurumasına ve sertleşmesine neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: