Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 2 adet yumurta 13;
- 1 su bardağı toz şeker 13;
- 1 su bardağı süt 13;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 13;
- 2 su bardağı un 13;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilin 13;
- 3 yemek kaşığı kakao 13.
Sosu için:
- 1 su bardağı süt 13;
- 1 su bardağı su 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 2 yemek kaşığı kakao 1;
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1.
Yapılışı:
- Yumurtaları bir kaba kırın ve toz şeker ile birlikte mikserle çırpın 3.
- Süt ve sıvı yağı ekleyin, tüm malzemeleri karıştırın 3.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu ekleyip spatula veya mikserin düşük hızında karıştırın 3.
- Yağlanmış tavaya kek hamurunu dökün 3.
- Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pişirin 13.
- Kek piştikten sonra, üzerine 1 su bardağı sütü dökerek ıslatın 3.
- Soğuyan kekin üzerine çikolata sosu dökebilir veya hindistan cevizi serpebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: