Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavada baget kızartma yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Tavuk bagetleri hazırlama 5. Kullanılacak tavuk bagetlerin oda sıcaklığında olması önemlidir 5. Bagetler hafifçe tuzlanıp karabiberlenebilir, isteğe bağlı olarak sarımsak tozu veya diğer baharatlar eklenebilir 5.
- Yağ seçimi ve tava ısısı 5. Ayçiçek yağı veya kanola yağı gibi yüksek yanma noktasına sahip yağlar tercih edilmelidir 5. Tavayı orta-yüksek ateşte iyice ısıtmak gerekir 5.
- Pişirme 5. Bagetler ısıtılmış yağa dikkatlice yerleştirilir 5. İlk etapta tavuklar yaklaşık 6-8 dakika, güzelce kızarana dek çevirmeden pişirilir 5. Ardından bir maşa yardımıyla tüm bagetler nazikçe çevrilir ve diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır 5. Bu süre, bagetlerin büyüklüğüne göre değişebilir 5.
- Pişirme sonrası 5. Kızaran tavuk bagetleri tavadan alıp, fazla yağını süzmek için kağıt havlu serilmiş bir tabağa veya tel ızgaraya yerleştirilir 5.
Tavada baget kızartma tarifi için aşağıdaki kaynaklar da kullanılabilir:
Yemek yaparken güvenlik önlemlerinin alınması ve tariflerin adım adım takip edilmesi önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: