Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş kadayıf hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı un 24;
- 1 su bardağı su 24;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı nişasta (isteğe bağlı) 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (hamurun yapışmaması için) 2.
Hazırlanışı:
- Geniş bir karıştırma kabında un ve tuzu bir araya getirin 2.
- Yavaş yavaş suyu ekleyerek hamuru yoğurun 2.
- Hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok cıvık olmalıdır 2.
- Hamurunuzun pürüzsüz bir kıvam alması için yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun 2.
- Hamuru dinlenmesi için üzerini örtün ve yaklaşık 30 dakika bekletin 2.
- Dinlenen hamuru küçük parçalar halinde kesin ve her bir parçayı ince bir şekilde açın 2.
- Açılan hamurları önceden yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve üzerini kapatın 2.
- Hazırladığınız hamurları önceden ısıtılmış bir tavada, her iki tarafı da altın rengini alana kadar pişirin 2.
- Pişirme işlemi sırasında, hamurların yanmamasına dikkat edin 2.
- Hamurların çıtır çıtır olması için orta ateşte pişirilmesi önerilir 2.
- Pişen hamurları soğumaya bırakın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: