Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş kadayıfı tavada pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hamurun Hazırlanması: Ilık süt, su, kuru maya, şeker, tuz ve un bir kasede karıştırılarak topaksız bir kıvam elde edilir 12. Harcın mayalanması için üzeri streç filmle kaplanıp bekletilir 12.
- Pişirme: Tavaya harçtan birer kepçe konularak, üzeri göz göz olana kadar tek taraflı pişirilir 12.
- İç Harcın Eklenmesi: Pişmeyen iç kısmına iri doğranmış ceviz ve tarçın karışımı konur 12.
- Kapatma: Hamur yarım ay şeklinde kapatılır ve kenarları iyice bastırılır 12.
- Kızartma: Hazırlanan kadayıflar, kızgın yağda önlü arkalı nar gibi olana kadar kızartılır 12.
- Şerbetleme: Kızaran kadayıflar, soğuk şerbete alınıp 2-3 dakika bekletildikten sonra servis tabağına alınır 12.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: