Buradasın
Taş kadayifi tavada nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş kadayıfını tavada pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamur Hazırlığı: Ilık süt, su, şeker ve mayayı karıştırarak hamuru hazırlayın 12. Un ve tuzu ekleyip yarım saat kadar mayalanmaya bırakın 2.
- Tavada Pişirme: Tavayı iyice ısıtın, harçtan birer kepçe olacak şekilde tavanıza koyun 2. Göz göz olana kadar pişsin, önlü arkalı pişirme yapmayın, sadece tek taraflı pişirin 2.
- İç Harcı Ekleme: Pişmeyen iç yüzüne ceviz koyarak yarım ay şeklinde kapatın, kenarlarını iyice bastırın 23.
- Kızartma: Tatlıları kızgın yağda önlü arkalı nar gibi olana kadar pişirin 2.
- Şerbetleme: Pişen tatlıları soğuk şerbetin içine alıp 2-3 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: