Buradasın
Taş kadayifin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taş kadayıfın püf noktaları şunlardır:
- Kadayıfın Taze Olması: Kadayıfın taze olması, tatlıyı lezzetsiz yapmaması için önemlidir 1.
- Tellerin Sıkı Sıkıya Yerleştirilmesi: Tel kadayıfın tepsiye yayılırken aralarının hava almayacak şekilde sıkışık olması gerekir 1.
- Şerbetin Kıvamı: Şerbetin kıvamını kontrol etmek için bir damla şerbeti soğuk suya damlatın, eğer çözünmüyorsa şerbetiniz hazırdır 1.
- Sıcaklık Dengesi: Şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olması, kadayıfın şerbeti daha iyi emmesini sağlar 34.
- Pişirme Süresi: Kadayıfın üzeri kızarana kadar 180 derece fırında pişirilmesi önerilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: