Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kadayıf hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı un 13;
- 1 su bardağı su 13;
- Yarım su bardağı mısır nişastası 13;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 13;
- Yarım çay kaşığı tuz 1.
Hazırlanışı:
- Un, nişasta, tuz, yağ ve suyu derin bir kasede bir araya getirin 1.
- Pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın 1.
- 5 dakika dinlendirin 1.
- Hazırladığınız hamuru bir sıkma torbasına doldurun ve köşesini mümkün olduğunca ince kesin 1.
- Önceden ısıtılmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya hamuru sarmal şekilde sıkın 1.
- 30 saniye pişirdikten sonra tahta bir çubuk yardımıyla tavadan alın 1.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra üzerini örterek soğumaya bırakın 1.
Kadayıf hamuru, tatlılar için kullanılmak üzere hazır hale gelmiştir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: