Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarçınlı pralin yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 150 ml süt kreması 2
- 3 tatlı kaşığı (silme) tarçın 2
- 300 g kuvertür (tercihen yarı bitter) 2
- 400 g beyaz kuvertür 2
- 1 paket Dr. Oetker damla sakızlı vanilya şekeri 2
- 50 g parlaklık için kokos fett (alternatif olarak tereyağı) 2
- 3 yemek kaşığı sıvı aroma (süt veya meyve suyu veya likör) 2
Yapılışı:
- 300 g'lık yarı bitter çikolatayı bıçak yardımı ile ufak ufak doğrayın 2.
- Kremayı bir tencereye koyup tarçın ile birlikte bir taşım kaynatın ve ocaktan alın 2.
- Çikolataları, 25 g yağ ile sıcak kremaya ekleyip erimesini sağlayın 2.
- Aroma veya likörü ekleyin, damla sakızlı vanilya şekerini katın 2.
- Ufak kare bir kabı streç folyo ile kaplayıp çikolatayı dökün ve 8 saat bekletin 2.
- İyice katılaşmış olan çikolatayı kalıptan çıkarıp istediğiniz büyüklükte kesin 2.
- Beyaz kuvertürü bıçakla doğrayın 2. Benmari usulü eritip yağın geri kalanını ekleyin 2.
- Biraz soğuduktan sonra kesilmiş çikolataları teker teker beyaz çikolataya batırıp (çatal yardımı ile) süzün ve bir fırın ızgarası üzerinde fazla çikolataların için bekletin 2.
- Çikolata tam donmadan üzerine ceviz, badem, antep fıstığı ile süsleyin 2.
- Veya eritilmiş bitter çikolatayı kağıttan hazırladığınız bir küllah yardımı ile pralinlerin üzerine gezdirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: