Tarçın ve zencefil, zencefilli tarçınlı kurabiye yapımında hamurun içine konur. Malzemeler: 140 gram tereyağı (oda sıcaklığında); yarım su bardağı toz şeker; 1 adet yumurta sarısı; yarım çay bardağı pekmez; yarım yemek kaşığı tarçın; 1 tatlı kaşığı toz zencefil; 1 paket kabartma tozu; 2,5 su bardağı un. Hazırlanışı: 1. Şeker ve tereyağı mikserle çırpılır. 2. Yumurta sarısı ve pekmez eklenir, karıştırılır. 3. Spatula ile karışım toparlanır. 4. Tarçın, zencefil, kabartma tozu ve un eklenir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 5. Hamur streçlenip dondurucuda 10-15 dakika bekletilir. 6. Hamur iki adet yağlı kağıt arasına alınıp merdane ile açılır ve kalıplarla kesilir. 7. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 12 dakika pişirilir.