• Buradasın

    Taratorun kıvamı nasıl olmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A smooth, thick bowl of creamy tarator, garnished with a drizzle of olive oil and a sprinkle of crushed walnuts, resting on a rustic wooden table with fresh garlic and cucumbers nearby.
    Taratorun kıvamı, kullanılan malzemelere ve tarife göre değişiklik gösterebilir.
    • Havuç taratorun kıvamı:
      • Yoğurt çok koyu kıvamdaysa biraz su ya da limon suyu eklenerek açılabilir 2.
      • Çok sulandırılırsa tarator akışkan hale gelir 2.
      • Kıvamın bozulmaması için havucun mutlaka soğumasını beklemek gerekir 4.
    • Patates taratorun kıvamı:
      • Patatesleri fazla haşlamamak, hafif diri bırakmak, taratorun kıvamının bozulmamasını sağlar 5.
    Taratorun en güzel hali soğuk servis edilmesidir 5. Bu yüzden, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirilmesi önerilir 5. Böylece tatlar birbirine karışır ve daha lezzetli hale gelir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cevizli tarator nasıl yapılır?

    Cevizli tarator yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 avuç ceviz; yarım su bardağı zeytinyağı; 4 yemek kaşığı galeta unu; 3 diş sarımsak; 1 çay kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı kuru nane; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Cevizleri mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin. 2. Tüm malzemeleri mutfak robotuna ekleyin ve püre haline gelene kadar çekin. 3. Karışımı bir servis tabağına alıp servis edin. Püf noktaları: Cevizli tarator hemen tüketilmeyecekse kavanoza konularak buzdolabında 15 gün muhafaza edilebilir. Baharat miktarları damak zevkine göre ayarlanabilir. Evde biber salçası yoksa sadece domates salçası kullanılabilir.

    Havuçlu tarator nasıl yapılır?

    Havuç tarator yapmak için gerekli malzemeler: 2 büyük boy havuç; 1 su bardağı yoğurt; 4 yemek kaşığı zeytinyağı; 4 adet ceviz içi; 1 diş sarımsak; Tuz. Yapılışı: 1. Havuçları soyup rendeleyin. 2. Bir tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağını koyun ve havuçları ekleyip 4-5 dakika kavurun. 3. Havuçlar yumuşadıktan sonra ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin. 4. Geniş bir kaba 1 su bardağı yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın. 5. Soğuyan havuçları bu karışıma ekleyin ve harmanlayın. 6. Karışımı servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve taze maydanoz gezdirin. Havuç tarator, bekledikçe sulanacağı için hazırlandıktan sonra kısa süre içinde tüketilmelidir.

    Tarator hangi malzemelerle yapılır?

    Havuç tarator için gerekli malzemeler: 2 büyük boy havuç (rendelenmiş); 5 yemek kaşığı yoğurt; 3 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 diş ezilmiş sarımsak; 2 yemek kaşığı zeytinyağı (pişirmek için ve içine eklemek için); 6 adet ceviz içi; 1 çay kaşığı tuz. İsteğe bağlı malzemeler: kimyon, toz kırmızı biber; taze baharatlar veya ince doğranmış maydanoz.

    Tarator ve haydari aynı mı?

    Tarator ve haydari aynı değildir, farklı mezelerdir. Haydari, yoğurt, sarımsak, beyaz peynir ve dereotu ile yapılan soğuk bir mezedir. Tarator ise, Osmanlı mutfağında yer alan ve günümüzde Balkan ülkelerinde yapılan, cacıktan esinlenmiş soğuk bir yemektir.

    En güzel tarator sosu nasıl yapılır?

    En güzel tarator sosunun nasıl yapılacağına dair bazı tarifler şu şekildedir: Yemek.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 3 dilim bayat ekmek içi; 1 çay bardağı ceviz içi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 4 yemek kaşığı süzme yoğurt; yarım limonun suyu; 3 diş sarımsak; 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: 1. Sos için rondoya ekmek içlerini alıp iyice ufaltın. 2. Daha sonra ekmeklerin üzerine ceviz ve limon suyunu ekleyin. 3. Mayonezi, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu da ekleyip tamamen karışana kadar robottan geçirin. 4. Hazırladığınız sosu, 1 saat dolapta dinlendirin. Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarif. Malzemeler: 4-5 dilim bayat ekmek içi; 1 avuç ceviz içi; yarım limon; 3 diş sarımsak; 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt; 1 yemek kaşığı mayonez; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı; tuz. Yapılışı: 1. Bayat ekmekleri robotta çekip iyice ufalanmasını sağlayın. 2. Ardından diğer tüm malzemeleri robota ekleyip, tamamen karışana kadar çekin. 3. Birkaç saat dolapta dinlendirip, servis yapın. Lezzet.com.tr'de yer alan tarif. Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt; 2-3 diş sarımsak (ezilmiş); 3 yemek kaşığı mayonez; 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı; 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış veya rondodan geçirilmiş); yarım limonun suyu; tuz;

    Tarator hangi yemeklerle yenir?

    Tarator, genellikle et, tavuk ve balık yemekleri ile uyumludur. Ayrıca, kuru baklagiller, pilav, dolma, sarma, kısır, fırında biber dolması ve patates püresi gibi yemeklerle de iyi gider. Tarator, tek başına da sağlıklı bir ara öğün olarak tüketilebilir.

    Tarator sosu hangi yemeklere konur?

    Tarator sos, genellikle deniz ürünleri ve ara sıcaklar ile uyum sağlar. İşte tarator sos ile iyi giden bazı yemekler: Kalamar tava. Midye tava. Cips. Patates kroket. Peynirli sebzeli kroket. Çıtır kabak cipsi. Fırın mücver topları. Kızarmış karnabahar parçaları. Köfte lokmaları. Havuç cipsi. Ayrıca, tarator sos, peynirli sigara böreği gibi hamur işleri ile de iyi uyum sağlar.