En güzel tarator sosunu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay bardağı çekilmiş çamfıstığı; 5 dilim bayat ekmek; 1 su bardağı süt; 4 diş sarımsak; Taze çekilmiş beyazbiber; Tuz. Yapılışı: 1. Sarımsakları temizleyip ezin. 2. Ekmeklerin kenarlarını kesip bir kasede sütle ıslatın. 3. İyice karıştırarak pütürsüz bir karışım elde edin. 4. Sürekli karıştırarak zeytinyağını ilave edin. 5. Sarımsak, çekilmiş çamfıstığı, tuz ve beyazbiberi ekleyip çırpmaya devam edin. 6. Dilerseniz üzerine kırmızı tozbiber serpip servis yapın. Ayrıca, yoğurtlu tarator sosu tarifi de mevcuttur: Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt; 2 diş sarımsak (ezilmiş); 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; Yarım limonun suyu; Tuz (damak zevkinize göre). Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabında yoğurdu ve ezilmiş sarımsağı iyice karıştırın. 2. Yoğurt-sarımsak karışımına dövülmüş ceviz içi, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. 3. Tüm malzemeler iyice karışana kadar karıştırın. 4. Tarator sosunuzu tuz ile tatlandırın. 5. Sosunuz hazır olduğunda, üzerini taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz (isteğe bağlı).