Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tantuni yapımı için gerekli malzemeler:
- 350-400 gram dana antrikot 1;
- 1 adet orta boy soğan 1;
- 1 adet orta boy domates 1;
- 2 tutam maydanoz 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- Tuz 1;
- İsteğe göre pul biber ve sumak 1.
Yapılışı:
- Etleri çok ince ve kısa şeritler halinde doğrayın, soğuk suyun içerisine alın ve 15-20 dakika haşlayın, süzün ve haşladığınız suyu dökmeyin 1.
- Vok tavaya sıvı yağı alıp kızdırın 1.
- Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp orta ateşte kavurun 1.
- Süzdüğünüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya ekleyin 1.
- Et suyu buharlaşınca üzerine sıvı yağ ekleyip etleriniz kızarana kadar pişirin 1.
- Tuz ve pul biber ekleyip tatlandırın 1.
- Lavaş ekmekleri tavadaki etlerin üzerine koyarak yağı ile iyice ıslatın 1.
- Ekmekleri tezgaha alın, tavaya domatesleri ekleyin bir tur çevirip, eti ekmeklerin içine paylaştırın 1.
- Sumak ile soğanı yoğurun, maydanoz ile karıştırın 1. Bu karışımdan da dilediğiniz kadar ekmeklerin içine yerleştirin ve dürüm yapıp servis edin 1.
Ayrıca, tavuklu tantuni tarifi için ye-mek.net sitesini de ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: