Buradasın
Tam ölçülü şekerpare tarifi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam ölçülü şekerpare tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağı 2
- 1 adet büyük boy yumurta 2
- 1 çay bardağı pudra şekeri 2
- 1 çay bardağı irmik 2
- 1 adet şekerli vanilin 2
- 1 paket kabartma tozu 2
- 2,5-3 su bardağı un 2
Şerbet için:
Yapılışı:
- Şerbet için su ve şekeri orta ateşte kaynatın 2. Limon suyunu ekleyerek 3-4 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın 2.
- Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve irmiği karıştırın 2.
- Kabartma tozu, vanilin ve 2 su bardağı unu ekleyerek karıştırmaya devam edin 2.
- Ele ve kaba yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar az az un ekleyin 2.
- Toparlanan hamuru 20 eşit parçaya bölün ve elinizde yuvarlayarak fırın tepsisine dizin 2.
- 180 derece önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin 2.
- Fırından çıkan şekerpareleri 1 dakika kadar ilk sıcağını atması için dinlendirin 2.
- Şerbetini vererek 1-2 saat kadar dinlendirin ve servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: