Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin, kullanılan susam türüne, kavurma derecesine ve üretim yöntemine bağlı olarak farklı aromalar kazanabilir 4.
- Kavrulmuş tahin, susamın kavrulup öğütülmesiyle elde edildiği için daha koyu renkli ve yoğun aromalıdır 24.
- Çeşnili tahin, bazı markaların tahine baharat veya ek malzemeler eklemesiyle sarımsaklı, baharatlı veya farklı tat profillerine sahip olabilir 3.
- Zencefilli, kahveli, karamel ile tatlandırılmış, vanilya aromalı gibi çeşitler, içine eklenen farklı malzemelerle aromatik hale getirilir 3.
Ayrıca, tahine zeytinyağı veya bal gibi katkılar eklenerek de farklı lezzet profilleri oluşturulabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: